Bácskai gombócleves

6 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 50 dkg nyers füstölt sertésdagadó
  • 2 dl tejföl
  • 1.5 kg burgonya
  • 0.5 dkg őrölt bors
  • 2 db babérlevél
  • ecet
  • 2 tojás
  • 30 dkg liszt

Elkészítés

Egy ötliteres, vagy annál valamivel nagyobb edénybe 3 liter hideg vizet öntünk. Feltesszük főni. Beletesszük az alaposan megmosott a füstölt húst. Amikor félig megpuhult, a húst ledaráljuk, majd összekeverjük a meghámozott, nyersen lereszelt burgonyával, a tojással, és annyi liszttel, hogy könnyen formálható tésztát kapjunk. Kanál segítségével ebből kis gombócokat formálunk, és forrásban lévő vízben (abban a vízben, amiben a füstölt húst főztük) negyed óráig főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk, babérlevelet teszünk a hús mellé. A gombócokat kiszedjük, behabarjuk, ízlés szerint ecettel ízesítjük. A gombócokra öntjük a levet, tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.